Online back-up, de beste manier om de beveiliging van uw gegevens te verbeteren
Bent u uw gegevens kwijtgeraakt en kunt u deze niet herstellen omdat u geen back-up heeft? Probeer online back-upservices. Een online back-upservice is een opslagservice waarbij documenten, bestanden of zelfs de volledige mappen op een harde schijf worden opgeslagen op een externe server of computer, weg van uw fysieke werklocatie. Het is een externe gegevensopslagservice waarmee u gegevensback-ups kunt maken en toegang kunt krijgen tot dezelfde gegevens via een internetverbinding.

Het belangrijkste doel van het gebruik van online back-upservices is ervoor te zorgen dat gegevens niet verloren gaan in geval van onverwachte gebeurtenissen. De klanten hebben ook altijd en overal toegang tot de gegevens, zolang de computer is verbonden met internet en men bevoegd is om toegang te krijgen tot de gegevens.

Aanmelden voor online back-upservices is een fluitje van een cent. Bij de meeste providers van online back-upservices moet u beschikken over een computer die is aangesloten op supersnel internet. Ze zullen ook van u verwachten dat u een kleine vergoeding betaalt waarmee u gebruik kunt maken van hun diensten, afhankelijk van de duur dat u besluit om hun diensten in te zetten en de hoeveelheid opslagruimte die u toegewezen wilt krijgen. De serviceprovider levert u de webinterface waarmee u toegang hebt tot de externe bestanden en mappen. De webinterface zorgt ervoor dat de bestanden eruit zien alsof ze op uw lokale harde schijf zijn opgeslagen.

Een online back-upservice biedt de gebruikers tal van voordelen. Hieronder staan enkele van de voordelen waarvan u kunt genieten als u zich inschrijft voor een online back-upservice.

Door gebruik te maken van online back-upservices kunt u besparen op bronnen. Gegevensback-up op locatie vereist het gebruik van een groot aantal harde schijven en andere opslagmedia, vooral als de hoeveelheid gegevens groot is. U zult ook de diensten van een getrainde technicus moeten inschakelen om vaak de frequente back-ups uit te voeren. Dit is duur in vergelijking met het gebruik van een online beveiligde gegevensback-upservice waarbij u alleen de benodigde software hoeft te downloaden en u voor de service hoeft te abonneren.

Online back-upservices helpen de gebruikers van deze services om de meeste van hun gegevens terug te krijgen in geval van virale aanvallen. De meeste virussen hebben de neiging zich te vermenigvuldigen op harde schijven, waardoor alle gegevens worden beschadigd en alle bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen, worden vernietigd. Sommige virussen zijn moeilijk te verwijderen met een antivirusprogramma. Met deze services hoeft u in geval van een virale aanval alleen maar de harde schijf te formatteren, een nieuw besturingssysteem te installeren en alle bestanden van de externe servers te downloaden.

Het is normaal dat mensen het vergeten en soms arbeidsongeschikt raken. Als u afhankelijk bent van een on-site Online backup back-up van gegevens, zijn er waarschijnlijk specifieke gevallen waarin de mensen die verantwoordelijk zijn voor de gegevensback-up, vergeten om een gegevensback-up uit te voeren. Met online backup services hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. U kunt eenvoudig de back-up van uw gegevens automatiseren zodat deze met regelmatige tussenpozen kan worden uitgevoerd. Van de gegevens wordt op regelmatige tijdstippen een back-up gemaakt, zelfs als u uw dagelijkse activiteiten ongestoord voortzet.

Online beveiligde gegevens zijn vrij van schade door natuurrampen. Natuurlijke calamiteiten zoals aardbevingen, tsunami's en branduitbarstingen zijn niet goed te voorspellen wanneer ze zich zullen voordoen. Meestal hebben ze de neiging eigendommen te vernietigen. Als u alleen vertrouwt op gegevensback-up op locatie en dergelijke calamiteiten optreden, verliest u hoogstwaarschijnlijk al uw gegevens, vooral als al uw opslagmedia, zoals de harde schijven, worden vernietigd. Online back-upservices zorgen ervoor dat gegevens worden opgeslagen op verschillende externe servers buiten het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat in geval van calamiteiten uw gegevens altijd te herstellen zijn.

Voor mensen met computers die weinig opslagruimte op hun harde schijf hebben, bieden online back-upservices extra opslagruimte zonder een nieuwe harde schijf te hoeven kopen. U kunt de meeste van uw bestanden veilig online opslaan en terughalen zodra u verbinding heeft met internet.

Er zijn verschillende bedrijven die deze diensten aanbieden. Om de beste service voor u te krijgen, moet u rekening houden met de volgende richtlijnen:

De webinterface van de online back-upservice moet gebruiksvriendelijk zijn. Het moet een gebruiksvriendelijke webinterface hebben waarmee u gemakkelijk back-ups kunt maken en plannen. De gebruikersinterface moet u in staat stellen om gemakkelijk toegang te krijgen tot al uw bestanden. Bij het maken van een back-up of het openen van externe bestanden mag alles niet tot stilstand komen.

Met de online back-up hebt u overal ter wereld toegang tot uw bestanden, zolang u verbinding heeft met internet. Een goede online back-upservice moet u toegang geven tot de gegevens als u op kantoor of thuis bent. Er mogen geen beperkingen zijn, zolang u over de nodige gegevens beschikt om toegang te krijgen tot de gegevens.

De online back-upservice moet een flexibele planning van online gegevensback-ups mogelijk maken. Het programma moet u in staat stellen te beslissen met welke tussenpozen u wilt dat er een back-up van uw gegevens wordt gemaakt. U moet vrij zijn om te kiezen of u elk uur, dagelijks of wekelijks een back-up van de gegevens wilt maken. Het zou u in staat moeten stellen om in de toekomst wijzigingen aan te brengen als het gaat om het plannen van de back-up. Als u bijvoorbeeld uw gegevensback-up wekelijks uitvoert, zou het voor u gemakkelijker moeten zijn om over te schakelen naar dagelijkse gegevensback-ups.

Het moet een coderingsservice hebben waarmee u gegevens veilig kunt opslaan en toegang tot de gegevens door derden kunt voorkomen. De beveiliging van uw gegevens moet de hoogste prioriteit hebben. Het programma zou u in staat moeten stellen om gegevens te versleutelen en te beveiligen terwijl ze worden verzonden en opgeslagen op de externe servers. Dit voorkomt dat kwaadwillende personen toegang krijgen tot uw gegevens.

Het moet u toelaten om een gebruikersnaam en wachtwoord te ontwikkelen die zullen worden gebruikt om toegang te verlenen tot de gegevens waarvan online een back-up is gemaakt.

De online back-upservice moet een gratis proefperiode bieden waarin u de service kunt bekijken. Dit geeft u de mogelijkheid om de efficiƫntie van hun diensten te evalueren. Dit is de enige manier waarop u kunt bepalen of uw gegevens altijd online veilig zijn. Tijdens de proefperiode moet het bedrijf u gratis opslagruimte bieden waar u uw gegevens kunt opslaan terwijl u de service evalueert. Het bedrijf moet ook een geld-terug-garantie bieden voor het geval u de services niet leuk vindt.

U moet rekening houden met de vergoedingen die worden betaald om de services te gebruiken. De meeste bedrijven die online back-upservices aanbieden, baseren hun kosten op de hoeveelheid ruimte die u krijgt voor het opslaan van uw gegevens en de gebruiksperiode. Zoek een gerenommeerd bedrijf dat u tegen een kleine vergoeding kwaliteitsdiensten aanbiedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *